J O R I E C L A R K D E S I G N

Pacific Grove Waterfront AIA HONOR AWARD

Pacific Grove Waterfront

The client owned a small cottage and had always aspired to replace it with a compact, modern beach house. The location looks directly onto the bay, where seals and otters frolic, and walkers stroll along the waterfront beach path.

kitchen island

Seagrass limestone and glass mosaic tiles shimmer above the ocean

living room

the Italian sofa floats above the bamboo flooring

dining room

expanable dining table hovers above the ocean view

stairwell

an Isamu Noguchi lantern floats in stairwell

bath

warm limestone and glass tiles recall sand and breaking ocean waves

guest bath

a mosaic seagrass shower enclosure is complemented by a sanblasted glass counter

terrace

a wind sheltered patio with fireplace